Gratis levering

på alle ordrer over 399.-

Laveste prisgaranti

på alle online ordre

Vores kunder elsker os!

Trustscore 9.2 ud af 10

Betal uden gebyr

paymentmethods

Den bedste kaffe til stempelkande

Der findes tusindvis af forskellige kaffebønner og lige så mange individuelle smage. Til at brygge den bedste stempelkaffe skal man bruge kaffebønner af høj kvalitet. Dyre kaffebønner er ikke per definition bedre. Typen af kaffebønner er heller ikke så vigtig. Det allervigtigste er den rigtige maling. Kaffe til stempelkaffe skal være groft malet. Det anbefales selv at male bønnerne for at sikre man har den rigtige maling og den højeste kvalitet.

Det er næsten umuligt at sige hvilke kaffebønner du bedst kan lide til din stempelkande. Det er derfor vigtigt at prøve sig frem for at finde sin favorit. Til at hjælpe dig med at finde din favorit har vi også mange smagspakker.

Udseende som Gitter Listen

Poster 1-15 af 19

Page
pr side
Sæt Nedadgående Retning
Udseende som Gitter Listen

Poster 1-15 af 19

Page
pr side
Sæt Nedadgående Retning

Sådan laver du den perfekte stempelkaffe

Trin 1: kaffebønner af høj kvalitet.

Vælg den rigtige kaffe der passer bedst til dig og dine gæster.

Trin 2: den rigtige maling

Det anbefales selv at male bønnerne. Det er vigtigt at male en temmelig grov kaffe  for at undgå at få alt for meget grus med ud i kaffen.

Trin 3: den rigtige mængde kaffe 

I gennemsnit tager man 7g kaffe til 1,5 dl vand (1 kop kaffe). Det er vigtigt at du er opmærksom på, hvor meget der kan være i din stempelkande

Trin 4: den rigtige vandtemperatur 

Varm vandet op til 90-95 grader. Det er meget vigtigt at der ikke kommer kogende vand ned over de malede bønner. Sådan undgår du dårlig smag i kaffen.

Trin 5: bland kaffe og vand forsigtigt 

Put kaffe i stempelkanden og hæld den rigtige mængde vand (se trin 3) over. Rør forsigtig for at være sikker på at al kaffen blandes med vandet. 

Trin 6: lad kaffen trække ca.  4min

Sæt stemplet i kanden og lad det være oppe.  Lad den kaffen stå sådan i ca. 4 minutter for at trække.

Trin 7: Tryk stemplet forsigtigt i bund 

Tryk stemplet forsigtigt i bund. Kaffen er klar til servering.

 

Stempelkande vs. automatisk kaffemaskine

Automatiske kaffemaskiner / espressomaskiner laver fantastisk kaffe men de er ikke velegnede når man har mange gæster. Så kan det være godt at have nogle stempelkander på bordet ved siden af maskinekaffen. Hvis du bruger de samme bønner til din espressomaskine og stempelkande (selvfølgelig med anden maling) er det interessant for gæsterne at smage forskellen.