Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere og giver info om, hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Klik HER for mere information.
Den bedste kaffe til stempelkande
Der findes tusindvis af forskellige kaffebønner og lige så mange individuelle smage. Til at brygge den bedste stempelkaffe skal man bruge kaffebønner af høj kvalitet. Dyre kaffebønner er ikke per definition bedre. Typen af kaffebønner er heller ikke så vigtig. Det allervigtigste er den rigtige maling. Kaffe til stempelkaffe skal være groft malet. Det anbefales selv at male bønnerne for at sikre man har den rigtige maling og den højeste kvalitet.
Det er næsten umuligt at sige hvilke kaffebønner du bedst kan lide til din stempelkande. Det er derfor vigtigt at prøve sig frem for at finde sin favorit. Til at hjælpe dig med at finde din favorit har vi også mange smagspakker.
- Illy mørk malet kaffe (medium fin - Almindelige kaffemaskiner) 250gr Illy mørk male...Pris pr 250 gram
74,95 kr
65,95 kr
- L'OR CREMA Classique kaffebønner - 500 gram bønner L'OR CREMA...Pris pr 500 gram
109,95 kr
79,95 kr
Sådan laver du den perfekte stempelkaffe
Trin 1: kaffebønner af høj kvalitet.Vælg den rigtige kaffe der passer bedst til dig og dine gæster.
Trin 2: den rigtige malingDet anbefales selv at male bønnerne. Det er vigtigt at male en temmelig grov kaffe for at undgå at få alt for meget grus med ud i kaffen.
Trin 3: den rigtige mængde kaffeI gennemsnit tager man 7g kaffe til 1,5 dl vand (1 kop kaffe). Det er vigtigt at du er opmærksom på, hvor meget der kan være i din stempelkande
Trin 4: den rigtige vandtemperaturVarm vandet op til 90-95 grader. Det er meget vigtigt at der ikke kommer kogende vand ned over de malede bønner. Sådan undgår du dårlig smag i kaffen.
Trin 5: bland kaffe og vand forsigtigtPut kaffe i stempelkanden og hæld den rigtige mængde vand (se trin 3) over. Rør forsigtig for at være sikker på at al kaffen blandes med vandet.
Trin 6: lad kaffen trække ca. 4minSæt stemplet i kanden og lad det være oppe. Lad den kaffen stå sådan i ca. 4 minutter for at trække.
Trin 7: Tryk stemplet forsigtigt i bundTryk stemplet forsigtigt i bund. Kaffen er klar til servering.
Stempelkande vs. automatisk kaffemaskine
Automatiske kaffemaskiner / espressomaskiner laver fantastisk kaffe men de er ikke velegnede når man har mange gæster. Så kan det være godt at have nogle stempelkander på bordet ved siden af maskinekaffen. Hvis du bruger de samme bønner til din espressomaskine og stempelkande (selvfølgelig med anden maling) er det interessant for gæsterne at smage forskellen.