Sådan opbevarer du kaffe

Merge shopping cart?

You already have items in the shopping cart of your account, would you like to merge them with the items you just added to your shopping cart?

Placeret af Cafori.com
den 09-03-2021
Dele
Sådan opbevarer du kaffe
Sådan opbevarer du kaffe

En vidunderligt frisk kop kaffe. Det er det, alle gerne vil have. Men hvordan opbevarer man bedst kaffe? Her får du både fup og fakta: Så kan du hurtigt se, hvordan du opbevarer din kaffe under de bedste forhold og kan nyde den til sidste bønne, pude, kapsel eller skefuld.

"Du skal opbevare din kaffe i lufttætte beholdere."

Faktum! Ilt er den værste synder i forbindelse med kaffesmagens forringelse. Så det skal så vidt muligt undgås, at ilten kommer i kontakt med kaffen. Luk de lufttætte kaffeposer tæt til, eller opbevar kaffen i en lukket kaffedåse. Det er at foretrække at bruge en beholder, der er lavet til kaffe, eller har en særlig forseglingsklips.

"Opbevar din kaffe et mørkt sted"

Faktum! Udover lufttæthed er stedet, hvor du opbevarer din kaffe, også vigtigt. Hvis du opbevarer den korrekt i en kaffedåse og bagefter stiller den i vindueskarmen, så vil noget af smagen uværgerligt gå tabt. Så opbevar dåsen et mørkt sted.

"Opbevar din kaffe i køleskabet"

Fup! Nogle siger, at kaffe opbevares godt i køleskabet. Det er en mulighed, men der er endnu ikke noget, der tyder på, at det er en god idé. Kaffe, der opbevares i køleskabet, bibeholder muligvis sin smag i længere tid, men der er en risiko for, at kaffen vil optage lugte fra køleskabet. Og det kan ændre kaffens smag (eksempelvis pga. salami, blåskimmeloste eller andre fødevarer, der afgiver stærke dufte). Kaffe skal smage af kaffe.

"Du kan også nedfryse kaffe"

Faktum! Fryseren er alle tiders sted at opbevare kaffe i længere perioder. Vi anbefaler det dog primært til malet kaffe og ikke til bønner. Hvis du opbevarer bønner korrekt og lufttæt, så giver nedfrysning ikke et bedre resultat. Men du skal sørge for, at posen eller kaffedåsen er helt lufttæt. Bemærk: Genfrysning er ikke en god idé.

"Fyld ikke kaffebeholderen op til kanten"

Faktum! Selvom kaffebeholderen på mange maskiner har en vis grad af lufttæthed, er det ikke en optimal lufttæt opbevaringscontainer. Ventilen åbnes ofte, og der kommer luft ind hver gang. Sørg for at bruge færre bønner, når du fylder bønnebeholderen op, også selvom den er stor, så holder du bedre på smagen. Det er bedre at fylde op en ekstra gang end at gå ned på smag – det er vores motto

Vi ønsker dig ekstra lang kaffenydelse.

De bedste hilsener

Holdet af Cafori.com