5 af de bedste kaffefakta!

Merge shopping cart?

You already have items in the shopping cart of your account, would you like to merge them with the items you just added to your shopping cart?

Placeret af Cafori.com
den 13-07-2022
Dele
5 af de bedste kaffefakta!
5 af de bedste kaffefakta!

Kaffe gør dig mere opmærksom og hjælper dig med at indsamle ny information hurtigere. Skænk nu din yndlingskaffe og tag plads i vores kaffeklasse.   

Email blog mail 5 ontdekt 320xEmail blog mail 5 ontdekt 320x

Opdaget af en ged

En etiopisk hyrde siges at have opdaget kaffeplantens kraft i det 9. århundrede, da hans geder spiste den og så pludselig opførte sig meget energisk. Han fandt dette så specielt, at han besluttede at smage på det selv, og... resten er historie.

Email blog mail 5 koffie of wijn 320xEmail blog mail 5 koffie of wijn 320x

Hmmm, kaffe eller vin?

Ordet "kaffe" er taget fra det arabiske ord "qahwah", som først betød vin. Efterfølgende blev det tyrkiske ord for kaffe, "kahve" afledt af dette ord og blev beslægtet med ordet "café". Det danske ord "kaffe" er afledt af dette.   

Email blog mail 5 brandstof 320xEmail blog mail 5 brandstof 320x

Kaffe som brændstof

Vidste du, at kafferester kan bruges til biobrændstof til biler? Selvom din bil nok ikke vil køre på kaffe de næste par år, er der allerede busser i London, der kører på en kombination af diesel og olie udvundet af kaffegrums.   

 

 

Email banner blog 5 koffietips luwak 320xEmail banner blog 5 koffietips luwak 320x

Den dyreste kaffe i verden

Den dyreste kaffe i verden, Kopi Luwak, har en bemærkelsesværdig produktionsproces. Kattedyret "luwak" spiser kaffebærrene, men frøene fordøjes ikke. Disse kommer da ud med afføringen. Kaffen er lavet af disse frø fra afføringen. Processen i tarmkanalen giver kaffen en unik smag, men fremstillingsprocessen er ikke 100 % dyrevenlig. Derfor sælger vi ikke denne kaffe på Cafori.com!

Email banner blog 5 koffietips verboden 320xEmail banner blog 5 koffietips verboden 320x

Erklæret forbudt tre gange

Der er ikke noget mere harmløst end en lækker kop kaffe, tænker du måske. Alligevel er vores yndlingsdrik blevet erklæret ulovlig ikke mindre end tre gange! Første gang var i Mekka i det 16. århundrede. Dette forbud blev ophævet efter ikke mindre end 30(!) års debat mellem videnskabsmænd og advokater. Anden gang lukkede Charles II kaffehuse i Europa for at dæmpe øjeblikkets oprør. Endelig gjorde Frederik den Store endnu et forsøg i Tyskland på at forbyde kaffe, fordi han var bekymret over de økonomiske konsekvenser af, at pengene forlod landet for at købe kaffe andre steder.